Antalya masmavi denizin, sımsıcak güneşin ve yemyeşil doğanın buluşma noktası olmasının yanı sıra, tarihi zenginliğiyle de ülkemizde görülmesi gereken en güzel yerlerden biri. Yerli ve yabancı turizmin başkenti Antalya’nın hem merkezinde hem de ilçelerinde görülmesi gereken çok sayıda doğal güzellikler, arkeolojik gezi seçenekleri mevcut.  Birkaç güne sığdırılamayacak kadar büyük bir şehir olan Antalya’da, küçük bir tur yapmak istersek, olmazsa olmaz dediğimiz görülecekler listemizi, sizinle de paylaşmak istedik.

Öncelikle şehir merkezinden başlayacak olursak; 1 numara da tabii ki Kaleiçi.

1- Kaleiçi
Çağlar boyunca çeşitli uygarlıkların gelip geçtiği tarihi Kaleiçi’nde, Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait izleri görmek mümkün. Bunlara en güzel örnek olarak; Hadrianus Kapısı, Hıdırlık Kulesi, Yivli Minare, Kesik Minare,  Nigar Hatun Türbesi, İskele Camii ve Yat Limanını gösterebiliriz. Kaleiçi gezinize şehrin merkezinde yer alan Hadrianus kapısından başlayabilirsiniz. Roma imparatoru Hadrianus’un şehri ziyareti onuruna inşa edilen kapı hala o günkü ihtişamıyla duruyor.

2- Antalya Müzesi

Bir şehrin müzesi, o şehrin geçmişine ışık tutan en güzel araçtır. Çoğunluğu kendi topraklarından gün yüzüne çıkan nesnelere ev sahipliği yapar ve siz de gezdiğiniz şehrin geçmiş kültürüne bir nebze tanık olursunuz. Antalya Müzesi de kendi koleksiyonunu, bölgede yapılan kazılardan elde etmiştir. 

Müzenin sorumluluk alanı Likya, Pamfilya ve Pisidya’dır. Özellikle bu dönemlere ait eserlerin sergilendiği salonlarda, Antalya’da yaşamış ilk insandan günümüze kadar kesintisiz olarak gelen ve binlerce yıllık geçmişi gözler önüne seren eserler sizleri bekliyor.

3- Aspendos

İtalya’nın meşhur Kolezyum’unu aratmayacak büyüklükteki ve güzellikteki Aspendos amfi tiyatrosu, Antalya’ya gelen herkesin görmesi gereken bir yer. MS 2.yy da Argoslu göçmenler tarafından inşa edilen tiyatro, Selçuklular döneminde kervansaray olarak kullanılmıştır. Roma döneminde önemli bir şehir olan Aspendos’da tiyatro dışında tepede apora, bazilika, meclis binası ve anıtsal çeşmeyi de görebilirsiniz. 

4- Saklıkent

Antalya deyince hemen akla deniz, güneş gelir oysa ki kent merkezine 50km uzaklıktaki Beydağları’nın üzerinde yer alan Saklıkent kayak merkezi, bahar aylarında aynı gün içinde hem denize girip hem de kayak yapmanızı sağlayan ender yerlerden biridir. 2550 metre yükseklikteki Saklıkent’te güzel otellerde konaklayabileceğiniz gibi, günü birlik olarak da gidip gelebilirsiniz.

5- Karain Mağarası 

Antalya'ya sadece 30 km uzaklıkta yer alan Karain Mağarası Türkiye'nin en büyük doğal mağaralarından biri olma özelliğini taşıyor. Mağara, Yontmataş, Neolitik, Kalkolitik, Eski Tunç, Prehistorik Çağlarda ve Klasik Çağda insanlar tarafından yaşam alanı olarak sürekli kullanılmıştır. Bu nedenle insanlık tarihine ait birçok önemli buluntulara sahiptir. Buradaki kazılardan çıkan buluntular,  Antalya Müzesi'nde ve mağaranın hemen yakınında bulunan Karain Müzesi'nde sergilenmektedir. Mağaranın derinlerine girdikçe, aynı yerlerde 500.000 yıl önce de insanların yaşadığını, bir hayatın olduğunu bilmek ve bunun sebep olduğu garip his gerçekten paha biçilemez. 

Call Center